Over ons

Lees meer over de mensen achter Stichting Suubi.

Oprichter Suubi

Christine Ndagire

Ik ben geboren in Oeganda, In 2011 verhuisde ik naar Nederland om de liefde voor Henk. Vanuit mijn achtergrond heb ik ervoor gekozen om me blijvend in te zetten voor maatschappelijke projecten om kwetsbare personen en gemeenschappen zowel sociaal als economisch te ondersteunen.

Samen met Henk startte ik de (reis)organisatie Travel4change. Hierdoor hebben veel vrijwilligers een groot verschil kunnen maken in landen als Burkinofaso, Ghana en Oeganda. Wij besloten de focus op Oeganda te leggen vanuit de grootste kennis en verbondenheid met mijn geboorteland en daarmee werd Stichting Suubi geboren.

Christine Ndagire
Christine Ndagire
Thimo Kooiman
Thimo Kooiman
Bestuurslid

Thimo Kooiman

Met ons gezin brachten we in 2015 een maand in Oeganda door. We leerden het land met haar hartelijke en gastvrije bevolking en de prachtige natuur kennen en we maakten het leven in Oeganda van binnenuit mee. Het schoolproject dat we hebben gedaan zorgde er onder andere voor dat we er echt deel van werden.

Contacten die we hadden opgedaan groeiden uit tot vriendschappen. We konden hen op afstand helpen, waardoor levens veranderden. In 2018 reisden we terug. We zagen met eigen ogen hoe ‘kleine investeringen’ een grote impact op de levens van mensen hadden. Dat raakte ons en motiveerde me om de schouders onder Stichting Suubi te zette

Bestuurslid

Dorine Kooiman

Mijn motivatie om als vrijwilliger voor Stichting Suubi actief te worden ontstond door een op maat gemaakte Travel4change gezinsreis in 2015. Tijdens de reis werden we actief betrokken bij een praktisch hulpproject in Nkokonjeru en beleefden het lokale leven. Ik werd in mijn hart geraakt door dit prachtige land, haar inwoners en hun nood.

Na een herhaalde reis in 2018, zag ik met eigen ogen dat onze projecten hernieuwde hoop en toekomst perspectief uitwerkten in het leven van Oegandese gezinnen. Door mijn betrokkenheid bij Stichting Suubi kan ik helpen dit breder draagvlak te geven

Dorine Kooiman
Dorine Kooiman
Projects Coordinator

Francis Kiyemba

Ik zorg dat in Oeganda de door Suubi gestelde doelen worden gerealiseerd. Ik ben verantwoordelijk voor de financiële en operationele afwikkeling van de projecten in Nkokonjeru en omgeving en werk daarbij nauw samen met Iginitius Bwoogi.

Gelijktijdig ben ik ook de vaste chauffeur voor Stichting Suubi.

Francis Kiyemba
Francis Kiyemba