Moeder projecten

Sissy Anumi

Sissy Anumi

Sissy is 34 met 7 kinderen, haar oudste is 9 jaar en de jongste is 3 jaar. Ze heeft een man die een alcoholverslaafde is, hij heeft geen werk. Dat dwingt Sissy om voor het gezin te zorgen door te graven op andere boerderijen.

Sissy ‘s droom: verkoop van groente en fruit op de lokale markt. Voor de kinderen wil ze echter meer thuis zijn, daarom zou ze dichter bij huis graag een varkenshouderij beginnen.

Het moederproject van Stichting Suubi heeft het voor haar mogelijk gemaakt om medio 2019 een tweetal varkens aan te schaffen, waarmee ze kan gaan fokken. Eén van de andere ‘Suubi-moeders’ bood Sissy ruimte aan in haar stal, waardoor ze als team nu samenwerken. Ze ondersteunen, motiveren en leren van elkaar. 

Laatste Nieuws 2020

Helaas teleurstellend nieuws. Wij hadden geen andere keuze dan haar uit het project te zetten.

Sissy bezocht de bijeenkomsten in het begin goed, was nieuwsgierig en geïnteresseerd.
Toen het tijd was de varkens bij haar thuis af te leveren, gaf ze aan dat dit niet toegestaan was. Ze gaf aan een plaats 4 km van haar huis, in een tuin te hebben geregeld.

Francis en Ignitius gingen niet akkoord. Zij bespraken met Harriet, die op loopafstand van Sissy woont, de varkens tijdelijk bij haar onder te brengen tot Sissy zelf iets had geregeld. Harriet stemde in en bood Sissy aan samen te werken zodat ze ook geen ander onderkomen hoefde te zoeken.
Sissy verzorgde de eerste 2 weken haar eigen varkens bij Harriet. Daarna kwam ze niet meer. Harriet berichtte Ignitius.
Ignitius bezocht Sissy en na aandringen gaf ze als reden teleurgesteld te zijn dat ze varkens kreeg ipv cash geld om haar eigen bedrijfsplan uit te voeren. Ze wilde slechts geld in haar portemonee zo bleek.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over de projecten van Stichting Suubi.

NIEUWSBRIEF juni 2023

04 June 2023

Nadat in 2022 de eerste 4 kinderen een sponsor hebben gekregen, zijn begin dit jaar opnieuw 5 kinderen gescout. Christine heeft in januari van dit jaar 4 van deze kinderen ontmoet en inmiddels

Nieuwsbrief december 2022

19 December 2022

Stichting Suubi is dit jaar gestart met een pilot van het kindsponsorproject. Inmiddels hebben de eerste 4 kinderen een sponsor in Nederland en hebben we 5 nieuwe kinderen gescout voor sponsoring. De moeders hebben dit jaar eigen verantwoordelijkheid moeten laten zien. Wij werden bij de evaluatie aangenaam verrast.

Andere projecten

Moeder projecten

Moeder projecten

Alleenstaande moeders in Oeganda ondersteunen bij het opzetten van kleine bedrijfjes.

Kinder project

Kinder project

Een sponsorproject voor jonge kinderen van kansarme gezinnen in Nkokonjeru.

Wondzorg project

Wondzorg project

Preventieve zorg om (chronische) infecties te voorkomen, continuïteit in onderwijs te waarborgen en een kansrijke motorische ontwikkeling te stimuleren

Summer4change project

Summer4change project

Als groep of familie afreizen naar Uganda om scholen te renoveren.