Moeder projecten

Harriet Namugga

Harriet Namugga

Harriet is 36 jaar en weduwe met 5 kinderen. Zij leeft net iets buiten Nkokonjeru. Haar man kocht jaren terug een stuk land. Dat gaf hen de mogelijkheid om zelf eten te bouwen voor gezin. Ze hadden samen ook een varkenshouderij. Helaas werd hij ziek. Alle middelen om aan medische zorgkosten te gaan. Na zijn overlijden varkenshouderij in verval door veel verantwoordelijkheden en haar depressie.

Harriets droom: herstart van de varkenshouderij en een renovatie van de stallen.

Het moederproject van Stichting Suubi heeft het voor haar mogelijk gemaakt om medio 2019 varkens te kopen en een voorraad varkensvoer. Ook is financiële ondersteuning gegeven voor de renovatie van de stallen. Met de skills en ervaring die ze al heeft kon ze één en ander snel op poten zetten.

Met de winst van haar bedrijfje wil ze de schoolkosten voor haar kinderen betalen.

 

Laatste Nieuws 2021
Goed nieuws! 1 van haar zeugen is zwanger. Ook is zijzelf zwanger en bevalt over een paar weken.

Update Januari 2021
Het bedrijf van Harriet blijft goed lopen. Ze heeft inmiddels aan haar terugbetaling aan Suubi voldaan. Er zijn 2 van haar biggen naar Sarah Nayiga gegaan, die daarmee haar bedrijf kon starten. Harriet heeft nu de mannenbiggetjes laten castreren om ze voor de vleesmarkt ‘klaar te stomen’.

Update Sept 2020
Corona Uitdagingen:
-Voer voor de varkens en biggen
-Extra stalruimte voor de nieuwe biggen

Hoe liet ze het bedrijf groeien tijdens Corona: De stallen zijn inmiddels gerenoveerd en ze heeft nieuwe stallen bijgebouwd.
2 varkens zijn bevallen met in totaal 10 gezonde biggen. 1x 7 biggen, 1x 5 biggen waarvan 2 helaas dood geboren.
Suubi gaf extra voer voor de varkens en biggen in Coronatijd.

Visie: Ze wil graag 2 biggen doorgeven aan een nieuwe door Suubi geselecteerde moeder.
Ze gaat nu voor het eerst profiteren door het grootbrengen en daarna verkopen van de resterende 8 biggetjes. Ze heeft besloten de eerste lichting te verkopen zodra de scholen weer open gaan, zodat haar kinderen direct naar school kunnen na de lockdown.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over de projecten van Stichting Suubi.

NIEUWSBRIEF juni 2023

04 June 2023

Nadat in 2022 de eerste 4 kinderen een sponsor hebben gekregen, zijn begin dit jaar opnieuw 5 kinderen gescout. Christine heeft in januari van dit jaar 4 van deze kinderen ontmoet en inmiddels

Nieuwsbrief december 2022

19 December 2022

Stichting Suubi is dit jaar gestart met een pilot van het kindsponsorproject. Inmiddels hebben de eerste 4 kinderen een sponsor in Nederland en hebben we 5 nieuwe kinderen gescout voor sponsoring. De moeders hebben dit jaar eigen verantwoordelijkheid moeten laten zien. Wij werden bij de evaluatie aangenaam verrast.

Andere projecten

Moeder projecten

Moeder projecten

Alleenstaande moeders in Oeganda ondersteunen bij het opzetten van kleine bedrijfjes.

Kinder project

Kinder project

Een sponsorproject voor jonge kinderen van kansarme gezinnen in Nkokonjeru.

Wondzorg project

Wondzorg project

Preventieve zorg om (chronische) infecties te voorkomen, continuïteit in onderwijs te waarborgen en een kansrijke motorische ontwikkeling te stimuleren

Summer4change project

Summer4change project

Als groep of familie afreizen naar Uganda om scholen te renoveren.