Moeder projecten

Monica Namubiru

Monica Namubiru

Monica (29) is een alleenstaande moeder met 3 kinderen (9,7,4jaar). Haar man was verdwenen nadat ze weer thuis kwam na de ziekenhuisbevalling van haar jongste kind. Ze heeft nooit meer iets van hem gehoord. Zij woont nog in zijn huis op het land van haar schoonfamilie.

Ze werkte eerder op het land van een boer. Daarnaast werkte ze ook onder slechte werkomstandigheden als visjes verkoopster in 'loondienst' op de markt. Ondanks de vele uren werken en te weinig tijd voor de kinderen, kon ze niet voorzien in de dagelijkse behoeften van haar gezin. Ze hoorde van het Suubi moederproject en zag kans om met haar ervaring, haar oude werk als verkoopster nu als zelfstandig ondernemer op te kunnen pakken.

Haar droom: Zakenvrouw met een eigen (inkomsten genererend) visverkoopbedrijf in Nkokonjeru Town.

Overeenkomst Stichting Suubi februari 2020: Wij gaven haar startkapitaal voor het kopen van zakken visjes, de afdekzeilen, opslag/meet emmers, verpakkingsmateriaal en voor transport.

Van de winst: Ze wil zich inzetten voor een continue inkomstenbron voor gezinsonderhoud en een goede opleiding en toekomst voor haar dochters. Zo wil ze voorkomen dat ze voortijdig school verlaten, zwanger raken, en geen onderwijs meer gaan volgen, zoals haar zelf is 'overkomen'. Ze wil tevens haar huis graag renoveren, zodat het veilig en goed is voor de kinderen en hun gezondheid.

Laatste Nieuws 2021
De zaken lopen goed en ze heeft niets te klagen. Ze wil graag verder doorgroeien. Ze zegt erop te kunnen vertrouwen dat haar huidige klanten haar blijvend zullen ondersteunen.

Update januari 2021
Het bedrijf van Monica ontwikkelt zich voorspoedig. Ze heeft in het eerste kwartaal een grote nieuwe voorraad en etenswaren kunnen bestellen om vanuit haar kiosk te verkopen. Haar zaken blijven goed lopen en de klanten weten haar te vinden. Ze wil graag verder doorgroeien.

Update sept 2020
Ze is zeer positief, dankbaar en gericht op haar bedrijf. Ondanks de Corona crisis was ze in staat om haar vis met winst te verkopen.
Ze heeft afgelopen tijd zelfs 2x nieuwe voorraad kunnen kopen. Daarnaast heeft ze veel gehad aan de geleerde vaardigheden van de door Suubi gegeven bussinesstraining, welke ze (verplicht) volgde voordat ze startte.
Ook heeft ze wat kunnen sparen om haar kinderen weer naar school te kunnen laten gaan na de Corona stop.

Corona Uitdagingen:
-Corona maakte het moeilijk zelf goede kwaliteit vis uit te zoeken om in te kopen, maar haar contactpersonen bij het meer hebben dat goed voor haar gedaan.
-Er was minder vraag omdat iedereen in de omgeving minder te besteden had door Corona.
-Andere vrouwen in het dorp kopiërden haar idee/bedrijf door tijdens de Lock Down óók vanuit hun huis, dezelfde vis voor dezelfde prijs te verkopen.

Hoe liet ze het bedrijf groeien ondanks Corona: Ze deed begin vd week de vis in plastic zakjes met de juiste prijs erop. De klant belde, ze legde de bestelling in een mand, de klant deed bij het ophalen van de vis het geld in de mand. Zo voelde iedereen zich veilig en kon ze toch verkopen.
Ze heeft van de winst intussen een winkeltje/kiosk gebouwd in haar tuin.

Visie: Op termijn wil ze ook de vissoep-ingrediënten erbij gaan verkopen zoals olie / tomaten / uien en wil ze de visopslag en verkoop buiten hebben. Haar hele huis ruikt er nu naar.
Ze is niet bang voor de concurrentie omdat zij hoge kwaliteit vis verkoopt, wat haar bedrijfje volgens eigen zeggen, overeind zal houden.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over de projecten van Stichting Suubi.

NIEUWSBRIEF juni 2023

04 June 2023

Nadat in 2022 de eerste 4 kinderen een sponsor hebben gekregen, zijn begin dit jaar opnieuw 5 kinderen gescout. Christine heeft in januari van dit jaar 4 van deze kinderen ontmoet en inmiddels

Nieuwsbrief december 2022

19 December 2022

Stichting Suubi is dit jaar gestart met een pilot van het kindsponsorproject. Inmiddels hebben de eerste 4 kinderen een sponsor in Nederland en hebben we 5 nieuwe kinderen gescout voor sponsoring. De moeders hebben dit jaar eigen verantwoordelijkheid moeten laten zien. Wij werden bij de evaluatie aangenaam verrast.

Andere projecten

Moeder projecten

Moeder projecten

Alleenstaande moeders in Oeganda ondersteunen bij het opzetten van kleine bedrijfjes.

Kinder project

Kinder project

Een sponsorproject voor jonge kinderen van kansarme gezinnen in Nkokonjeru.

Wondzorg project

Wondzorg project

Preventieve zorg om (chronische) infecties te voorkomen, continuïteit in onderwijs te waarborgen en een kansrijke motorische ontwikkeling te stimuleren

Summer4change project

Summer4change project

Als groep of familie afreizen naar Uganda om scholen te renoveren.