Moeder projecten

Hanifah Namakula

Hanifah Namakula

Hanifah (38) is sinds 2019 getrouwd met 4 kinderen. Zij en haar man hadden samen thuis een kippenhouderij. Toen haar man ernstig ziek werd, ging de winst en later het gehele gehele bedrag aan medicatie in de hoop dat hij beter zou worden. Hij overleed alsnog en ook het bedrijf ging ten gronde.
Om voor haar kinderen te kunnen zorgen trok ze aan de bel bij Stichting Suubi om haar kippenbedrijf nieuw leven in te kunnen blazen.

Haar droom: Ze wil graag haar bedrijf nieuw leven inblazen zodat de kinderen naar school kunnen blijven gaan en ze zo opnieuw zelfvoorzienend wordt. Ze wil een verantwoordelijke moeder zijn die voor haar kinderen het gemis van hun vader zo klein mogelijk wil laten zijn.

Overeenkomst met Stichting Suubi Maart 2020: Wij gaven haar startkapitaal voor 300 kippen, voer en andere noodzakelijke benodigdheden. Na een kleine renovatie van de al aanwezige kippenren en schuren was ze klaar voor een herstart

Met de winst: Ze wil graag het schoolgeld voor de kinderen kunnen betalen en voorzien in dagelijkse basis behoeften.

Laatste Nieuws 2020

Hanifah wil ons vertrouwen terugwinnen en dat ze het waard is in haar te investeren. Ze kocht, na de 'misstap', met eigen geld 100 kippen, welke eerste week oktober worden geleverd. Als dit goed gaat kan ze deze met Kerst verkopen.

Hernieuwde hulp van Suubi hangt af van haar prestatie met deze nieuwe kippen.

Corona Uitdagingen

Door de Corona Lockdown strandde haar bedrijfje.
Francis bezocht haar toen het weer mogelijk werd. Ze bleek niet thuis en niet bereikbaar. Er waren zeer weinig kippen in de hokken

-De kippen bleken ziek geworden, ze kon de veearts niet bereiken en door de lockdown zelf geen medicatie kopen. Ze verzuimde helaas hulp van Francis of Ignitius in te roepen.
Ze gaf als reden zich verdrietig te voelen en te schamen dat door haar toedoen de zaak misging. Ze hoopte elke dag dat door haar eigen ervaring en het advies van andere ervaren vrouwen het beter zou gaan. Toen dit alsnog niet lukte werd ze bang voor de reactie van Suubi.
-Inkomsten en eten genereren is moeilijk. De tuin waar ze werkt is ver weg en door Corona is geen veilig vervoer mogelijk met de Boda Boda. Buiten de avondklok reizend is er groot risico op beschoten of geslagen worden.

Visie: Ze is bang en teleurgesteld in zichzelf hoe nu de family te onderhouden. De kippen waren haar hoop.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over de projecten van Stichting Suubi.

NIEUWSBRIEF juni 2023

04 June 2023

Nadat in 2022 de eerste 4 kinderen een sponsor hebben gekregen, zijn begin dit jaar opnieuw 5 kinderen gescout. Christine heeft in januari van dit jaar 4 van deze kinderen ontmoet en inmiddels

Nieuwsbrief december 2022

19 December 2022

Stichting Suubi is dit jaar gestart met een pilot van het kindsponsorproject. Inmiddels hebben de eerste 4 kinderen een sponsor in Nederland en hebben we 5 nieuwe kinderen gescout voor sponsoring. De moeders hebben dit jaar eigen verantwoordelijkheid moeten laten zien. Wij werden bij de evaluatie aangenaam verrast.

Andere projecten

Moeder projecten

Moeder projecten

Alleenstaande moeders in Oeganda ondersteunen bij het opzetten van kleine bedrijfjes.

Kinder project

Kinder project

Een sponsorproject voor jonge kinderen van kansarme gezinnen in Nkokonjeru.

Wondzorg project

Wondzorg project

Preventieve zorg om (chronische) infecties te voorkomen, continuïteit in onderwijs te waarborgen en een kansrijke motorische ontwikkeling te stimuleren

Summer4change project

Summer4change project

Als groep of familie afreizen naar Uganda om scholen te renoveren.